HU

Contact: Bucuresti + SUD: 0751 208 929; Nord + Centru + Vest: 0744 703 437; Moldova: 0744 505 509.

Produsele cosmetice expirate - calea libera pentru conjunctivita

Sursa: Cuget Liber /

< Înapoi la articole

Pe lângă igiena mâinilor, o altă condiţie esenţială pentru a ne feri afecţiunile oculare este şi utilizarea produselor cosmetice adecvate. Cu alte cuvinte, printre regulile de pre-venire a acestor afecţiuni se numără şi utilizarea prudentă a produselor de îngrijire sau cosmetice.

„Pentru prevenirea conjunctivitei, este bine să se respecte cu stricteţe regulile de igienă: spălatul cât mai des pe mâini cu săpun, pentru a preveni potenţiale infecţii la nivelul ochilor cu bacterii şi virusuri, să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase, dar mai ales să se evite frecatul la ochi în caz de mâncărime, durere sau senzaţia unui corp străin, pentru a nu se infecta şi mai tare zona ochilor.

Se recomandă atenţie sporită la contactul cu apa din piscină, ştranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infecţioase, precum bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci. Pătrunzând în organism, acestea pot provoca o serie de infecţii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv. Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante puse în apă.

Pentru persoanele care poartă lentile de contact se recomandă curăţarea acestora înainte şi după folosire pentru a nu rămâne bacterii ataşate de ele.